Skapa dina egna leksaker

Vad konst faktiskt innebär är helt upp till betraktaren, vilket är just det vackra med konst. Allting från de handblåsta glasen i din bostad, till fotokonsten som du har på väggarna är konst i olika former. Men utöver detta så finns det såklart mängder av andra saker som faller inom denna kategorin. Oavsett hur kunnig eller konstintresserad du är, så är konst en fantastisk gåva och framförallt om det är någonting som du har skapat själv. I denna artikel vill vi fokusera lite särskilt på leksaker och då hur man skapar sina egna små konstverk!

Designa ett pussel

Om du har målat en vacker bild eller är väldigt duktig på att designa saker i redigeringsprogram, så är dessa bilder ett perfekt val som motiv för pussel. Att ge bort ett pussel som du själv har tillverkat är väldigt trevligt att få, oavsett vem pusslet är skapat för eller hur många bitar som du har valt. En mycket trevlig gåva som verkligen kommer att uppskattas och som även är ett väldigt roligt tidsfördriv.

Skapa ett memory

För att hålla igång tankenöten, kanske det kan vara lite trevligt att skapa ett helt eget memoryspel. Här kan du själv välja ikoner, bilder eller figurer som passar dig eller den som gåvan ska ges bort till. Dessutom är det väldigt trevligt att klippa och klistra ihop alla luckor som ska användas.

Men utöver dessa två så finns det såklart mängder av andra saker som du kan testa på att tillverka själv. Sticka ihop ett mysigt kramdjur eller tälj en båt som ditt barn kan antingen leka med eller ha att dekorera barnkammaren med!