Skapa din egen motivation

Tycker du om att skapa konst men är inne i en period där det känns jobbigt? Så kan det absolut vara, och det behöver inte vara något mer med det. Men, det är alltid skönt att tänka att när du väl kommer igång med ditt skapande av konst så kommer du snart också vara färdig. Trots att du tycker att konst är världens roligaste grej så kommer du har perioder där du känner dig mindre peppad och motiverad för att skapa konst, och det är som sagt okej.

Under de här perioderna kan du såklart ta en paus i att skapa konst. Men om du till exempel jobbar med att skapa konst eller av någon annan anledning behöver skapa konst även fast du inte känner för det så finns det knep som du kan ta tillvara på. Ett knep är att inte sitta och vänta på att motivationen ska komma, utan att istället själv ta ansvar för att bli motiverad.

Du har ansvaret

Visst att motivationen kan komma till dig, men oftast är det du som måste hitta motivationen på något sätt. Det är ändå du själv som har ansvaret för att ändra din inställning när du känner motstånd för någonting som du behöver göra och få klart. Ibland har man ingen motivation, så då får man helt enkelt skapa sig motivation.

Motivation går egentligen att hitta i allt. Du kan hitta det i någon konst som du har skapat tidigare, i en konstform du alltid har velat testa på, i ett konstverk från en känd eller trendig skapare, eller i något helt annat. Allt kan göra dig motiverad, det som spelar roll är hur du ser på saken.