Så blir du bättre på att måla

Att bli mer kreativ och bli bättre på att till exempel måla handlar om övning och färdighet, precis som med många andra saker i livet. Ingen föds som bra målare eller tecknare, utan detta kommer med många timmar framför tavelduken och mängder av små skisser i anteckningsboken. Att måla eller skissa har också visat sig vara ett väldigt bra sätt att varva ner från vardagens stress och fokusera på din mentala hälsa. Så oavsett vad ditt mål är med målandet så finns det sätt att få bättre förutsättningar och helt enkelt bli bättre.

Var i en avkopplande miljö

För att du ska få ett bättre fokus så kommer det vara bra om du sätter dig i en miljö där du kan koppla av och känner dig trygg. Många gillar till exempel att inreda sin terrass med saker från gardenstore och sedan måla utomhus i största möjliga mån. Andra gillar att sitta där det är tyst, lugnt och där man kan lyssna på lugn musik i bakgrunden. Testa lite olika platser i och utanför hemmet för att hitta en trygg punkt som du kan dra dig tillbaka till när det är dags att måla eller teckna.

Investera i bra målarsaker

Men det är alltid kul om man också kan måla med rätt förutsättningar och därför kommer det vara viktigt att du köper in rätt målarutrustning och tillbehör. Ingen kommer att tycka det är kul att måla med spretiga penslar som gör det svårt att få till detaljer eller papper som är för tunt och därmed svårt att teckna på. Så att lägga en liten extra summa på bra saker kommer du tacka dig själv för senare.

Leave a Comment

Your email address will not be published.