Fördelar med rörelse

Mycket konst kräver att du sitter ner för att det ska bli bra och du ska känna dig nöjd. När du sitter ner så är det lättare att skapa detaljer och andra saker som tillhör till din konst. Men för att du ska kunna sitta ner och koncentrera dig under långa stunder behöver du röra kroppen och skicka ut lite endorfiner.

Genom att träna, motionera eller bara röra på dig på något annat sätt så ökar din koncentrationsförmåga och du kommer att kunna skapa ännu mer konst. Dessutom kommer du få många hälsofördelar och därmed kunna använda din kropp längre för att göra sådant som du tycker är kul.

Vardagsmotion

Om du inte tycker om att lägga ner tid för att träna eller motionera kan du se till att få in vardagsmotionen istället. Ta trapporna istället för hissen, parkera bilen en bit bort från affären eller införskaffa dig ett höj och sänkbart skrivbord så att du kan ställa dig upp när du skapar. Att röra på sig behöver inte vara svårt eller ta flera timmar om dagen. Kanske kan du gå hem istället för att ta bussen, eller ta en promenad samtidigt som du pratar med en kompis i telefonen?

När du börjar röra på dig är det inte bara din kropp som kommer ta del av dessa fördelar – utan även din hjärna och speciellt den delen av din hjärna som handlar om skapande. Att man ofta får sina bästa idéer under promenaden är därmed inte så konstigt!