De bästa förutsättningarna för att skapa konst

Att skapa konst är inte alltid så enkelt som det kan låta. För det första behöver du vara inne i ett visst mode för att vara motiverad till att uttrycka dig själv i konst. För det andra behöver du en bra arbetsplats och arbetsmiljö. Att hitta de bästa förutsättningarna för att skapa konst kan ibland vara världens enklaste grej, men det kan också vara världens svåraste.

Ibland känns det bara inte bra att skapa konst och då får det vara så. Oavsett hur mycket du försöker kanske det då bara är bäst att släppa det du har i handen och låta det vara. Gör något annat och se om det känns bättre efter en stund eller vänta till imorgon att försöka igen.

Bekvämlighet

När du skapar konst ska du känna dig bekväm och trygg. Du ska inte behöva ha ont eller utsätta din kropp för obekväma positioner. Vill du till exempel sitta och teckna men vet att du får ont av att sitta och luta dig över ett skrivbord? Då kan det vara smart att skaffa en ny stol eller ett nytt skrivbord – till exempel ett höj och sänkbart skrivbord med vev.

Rätt stämning

Det är också viktigt med rätt stämning och känsla för att du ska kunna vara kreativ på ditt eget sätt. Det går kanske inte att sitta vid köksbordet med andra familjemedlemmar springandes runt omkring när du ska försöka vara kreativ? Försök istället att hitta en plats där du kan sitta i lugn och ro och få utlopp för din kreativitet ostört.