Bygg din egen konsthemsida

Som hantverkare eller konstnär är det viktigare än någonsin att även kunna marknadsföra sina verk online. Många har inte möjlighet att ta sig till större städer för att gå på vernissage eller konstgallerier och därför kan det ha avgörande betydelse för din konstnärliga framgång om du även kan visa och sälja din konst online.

Många konstnärer använder sig av redan existerande kollektiva hemsidor, för att marknadsföra sina utställningar eller sälja sina målningar. Men däremot innebär detta ofta att du måste betala en avgift för allting som säljs eller publiceras. Du kommer därför att kunna få större intäkter om du istället bygger upp din egen hemsida.

Skräddarsy innehållet

När du själv är den som drar i trådarna, kan hemsidan anpassas och skräddarsys precis så som du vill ha den. Lägg till innehåll och beskrivningar om dina verk, din historia som konstnär och inkludera de bilder som du vill addera. Det är dock viktigt att hela hemsidan följer någon slags röd tråd, för att kännas professionell och enhetlig. 

En fördel är också om du lägger ner den tid som krävs för att uppdatera och hålla hemsidan modern och aktiv. Att ha sin egen hemsida kommer att kräva mer jobb, än om du publicerar ditt innehåll på någon annans. Men det kommer att ge dig mer kontroll och många tycker också att det är ett väldigt kul tidsfördriv.

Registera medlemmar

För att du ska kunna informera besökarna och dina återkommande kunder på ett bra sätt, så är det också bra om de som besöker din hemsida har möjlighet att registrera sig som medlem. Du kan då skicka ut nyhetsbrev och hålla dem uppdaterade om din verksamhet.